|
Agar agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel som kallas “kanten” i Japan. Det görs av... |
Ingredienser: rostade norialger* (62%), rapsolja*, solrosolja*, havssalt, chili* (2%). |
Ingredienser: rostade norialger* (62%), rapsolja*, solrosolja*, havssalt. |
Dulse är den alg som är mest känd och är väldigt användingsbar och enkel att använda. Hållbart... |
Hijiki är korta svarta alger som är mycket smakrika och goda när de sauteras med grönsaker. |
I Japan kallar man dessa "hoshi nori". Man rostar arken lätt tills de ändrar färg från lila till... |
Ingredienser: Rostade nori-alger (Pyropiayezoensis) (91%), sojasås (vatten, vete, sojabönor,... |
Rostade, torkade noriblad som kan användas vid sushitillverkning, eller strimlas och användas för... |
En mild, behaglig smak. Skördad för hand i det klara, mineralrika havet längs med Japans kuster. |
Ingredienser: torkade alger:dulse (Palmaria palmata)*, havssallad (Ulva spp)*, nori (Porphyra... |
Torkade alger: wakame (Undaria pinnatifida), agar (Gelidium spp.), och aka tsunomata (Chondrus... |
Ett nötigt te som består av en blandning av grönt te och rostat fullkornsris. |
Ingredienser: Gröna teblad* (50%), rostat råris* (50%). *Ekologisk |
Ingredienser: grönt te* (70%), ingefärarot* (30%). *Ekologisk |
Detta rökiga te görs i Kyoto av utvalda gröna teblad som ångas och varsamt rostas. Eftersom... |
Ett milt och lugnande te från utvalda stammar från tebusken, som skördas sent i säsongen när... |
Ett milt och lugnande te från utvalda stammar från tebusken, som skördas sent i säsongen när... |
Ceremonial grade Matcha uses the finest, smallest shade grown leaves from the very tip of the tea... |
Kickstarta dagen med en ekologisk Matchashot från Clearspring. Ett finmalt pulver av premium... |
Kickstarta dagen med en ekologisk Matchashot från Clearspring. Ett finmalt pulver av premium... |
Den japanska teceremonin handlar inte bara om att dricka te, utan är en traditionell konstart som... |
Ingredienser: Gröna teblad* (60%), gröntmyntablad* (20%), pepparmyntablad* (20%). |
Mirin från Mikawaregionen anses vara den finaste i Japan. Den tillverkas efter en traditionell... |
En lite sötare, krämig miso, tillverkad i Kyoto. |
En pasta av fermenterade sojabönor och korn. Mycket viktigt i det japanska köket. Hälsosam och... |
Hatcho Miso innehåller mer protein och mindre salt an andra misosorter. Tillverkas enligt... |
Denna robusta opastöriserade miso som kallas Genmai Miso i Japan har utvecklats för att ha ett så... |
Mochi är en slags japansk mjuk riskaka som har en lite seg textur. |
Mochi är en slags japansk mjuk riskaka som har en lite seg textur. |
Clearspring Ekologisk Mu är en koffeinfri blandning av elva välgörande och lugnande orientaliska... |
Ingredienser: SOJAsås* (43%) (vatten, SOJAbönor*, VETE*, havssalt), vatten, rismaltsirap* (ris*,... |
Ingredienser: Rårismjöl* (99%), vatten, havssalt. *Ekologisk |
Ingredienser: VETEmjöl* (52%), bovetemjöl* (35%), vatten, havssalt. *Ekologisk |
Ingredienser: VETEmjöl* (77%), vatten, rårismjöl* (9%), havssalt. |
Ingredienser: Nudlar* (71%): Semi fullkornsVETEmjöl* (74.5%), rårismjöl* (24.5%), havssalt. |
Ingredienser: Nudlar* (71%): Semi fullkornsVETEmjöl* (74.5%), rårismjöl* (24.5%), havssalt. |
Ett lätt och friskt grönt te som görs i Kyoto av tebuskens första unga blad som skördas på våren. |
Ett lätt och friskt grönt te som görs i Kyoto av tebuskens första unga blad som skördas på våren. |
Det är enormt stor skillnad mellan Shoyu och Shoyu. Vår prisbelönta Shoyu består av hela,... |
Det är enormt stor skillnad mellan Shoyu och Shoyu. Vår prisbelönta Shoyu består av hela,... |
Det är enormt stor skillnad mellan Shoyu och Shoyu. Vår prisbelönta Shoyu består av hela,... |
Inlagd ingefära, som är ett traditionellt japanskt tillbehör till sushi och sashimi. |
Selenio-riset odlas i nordvästra Italien (Piemonte) och har samma karaktär som det japanskt... |
Tillsätt denna välbalanserade blandning av rårisvinäger, mirin och sojasås till kokt ris och rör... |
Den här sojasåsen är tilvlerkad efter ett traditionellt japanskt recept som kombinerar den... |
Kraftig japansk sojasås med unik, fyllig smak. Bryggs enligt traditionell, hantverksmässig metod... |
Kraftig japansk sojasås med unik, fyllig smak. Bryggs enligt traditionell, hantverksmässig metod... |
Kraftig, smakrik japansk sojasås som tillagats efter traditionellt recept och lagrats på träfat. |
Den här Teriyakisåsen har vunnit priser för bästa smak, och passar fint till marinader och... |
Det finns två sorters tofu - silkestofu och hård/block. Silkestofun tillverkas genom koagulering... |
Japansk Umamipasta med chili är en kryddpasta som förstärker en rätts umamismak. Se den som en... |
Japansk Umamipasta med ingefära är en kryddpasta som förstärker en rätts umamismak. Se den som en... |
En världspremiär: Ekologisk Ume Su Plum smaksättare/sås. På grund av svårigheten att odla... |
Ume Shiso består av juicen från de picklade umeboshi (saltpicklade japanska umeplommon), och är... |
Picklade japanska "plommon" (egentligen en slags aprikoser) kryddade med med shisoblad. |
En både fyllig och len japansk risvinäger, tillverkad i Kyushu, den sydligaste av Japans fyra... |
En både fyllig och len japansk risvinäger, tillverkad i Kyushu, den sydligaste av Japans fyra... |
Kontor: Dagsmeja, Tillfällavägen 15, 433 62 Sävedalen. 031 - 23 02 03. info@dagsmeja.se
Lager: In Time Logistics, Bolshedens Industriväg 30, 427 50 BILLDAL |